06-14884382 of 06-11643375 info@vrijaanhetwater.nl

aanzichtgrou-alleen torenvervaagdRust, ruimte en water is toch het eerste waar u aan denkt bij het horen van de naam Friesland. Grou, het hart van de provincie, vormt hierop geen uitzondering. Prachtig zijn hier de luchten, gezellig en karakteristiek is het dorp, overzichtelijk de meren en vaarten en rustig is het landschap.

Niet voor niets is Grou zo geliefd bij watersporters, natuurliefhebbers en rustzoekers. Ook de watersportdorpen er omheen hebben in de loop der eeuwen niets van hun charme verloren. Heden en verleden gaat hier hand in hand.

Karakteristieke geveltjes zijn stille getuigen van vroegere tijden. Gezellige terrassen, originele winkeltjes en moderne jachthavens zijn toevoegingen uit het heden. Op het platteland tekenen stompe en spitse kerktorens zich af tegen de horizon. Nergens wordt het uitzicht verstoord door industrie of stedelijke drukte. In plaats daarvan uitgestrekte weilanden, bloeiende bermen, karakteristieke boerderijen en prachtige natuurgebieden.

Kortom: in Grou vindt u alle ingredi├źnten voor een geslaagde vakantie een weekendje weg of een heerlijk dagje uit in de provincie Friesland. Het dorp heeft een bruisend centrum voorzien van een diverse middenstand met nog “ouderwets” gezellige winkels en veel restaurants met gezellige terrasjes. Ook niet watersporters kunnen langs de waterkant genieten van prachtige fiets- en wandelroutes en vele bezienswaardigheden in en rond Grou.