06-14884382 of 06-11643375 info@vrijaanhetwater.nl

Overzicht van alle musea in Friesland

Vrij aan het water

Hieronder treft u de musea aan welke Friesland rijk is. Klikt u op de naam om meer informatie over het betreffende museum te krijgen.

Een museum heeft meestal een eigen collectie; de objecten die steeds te zien zijn noemt men ook de “vaste collectie”. Meestal zijn de museumstukken uniek en waardevol, zoals schilderijen, beeldhouwwerken of archeologische vondsten.

Naast de tentoonstellingsruimten beschikken veel musea over een eigen museumbibliotheek. In vele grote musea is een foyer of een andere horecavoorziening waar men iets kan eten of drinken. Ook hebben veel musea een museumwinkel waar de museumgids, boeken, kaarten, posters, dvd’s en ander materiaal verkocht wordt afhankelijk van de collectie en de aard van het museum.

Met name de grotere musea hebben educatieve aanbiedingen zoals workshops, rondleidingen en lesprogramma’s. Ook is het soms mogelijk om door middel van een mp3-speler een audiotour door een museum te volgen.

Musea in Friesland

Wijzigingen en/of aanvullingen kunt u doorgeven via onze contactpagina.


Vrij aan het water

Heeft u vragen of wilt u direct boeken? Neem dan contact met ons op via 06-14884382 / 06-11643375 of stuur ons een email: info@vrijaanhetwater.nl.