06-14884382 of 06-11643375 info@vrijaanhetwater.nl

Nijemirdum (De Friese Meren) – Koeienmuseum

Het Koeienmuseum is in 1997 opgericht in Nijemirdum, Friesland. In het museum zijn is een bonte verzameling snuisterijen en ander koe-verwant spul te bewonderen. Van een beha voor een koe tot een compleet badkamerassortiment in zwart-wit print, van fokregisters uit de jaren ’20 tot een doosje melktanden. Er is van alles te zien: Aquarellen en schilderijen, serviesgoed en porselein, gebruiksvoorwerpen, sieraden, kledingsstukken met en over koeien.

Voor de kinderen zijn er kleurplaten, puzzels en een videofilm. Er is ook een speelgoed-boerderij met dieren en trekkers. Daarnaast zijn er kinderboeken om te lezen, of om uit voorgelezen te worden.

De echte koeien van het melkveebedrijf hebben een plaatsje gekregen in de ligboxenstal. En in de zomermaanden lopen ze lekker buiten in de wei.

Natuurlijk zijn er ook echte dieren, zoals geitjes en een konijn om te aaien, of een kalfje om op je vingers te laten sabbelen. In het dierenverblijf is ondermeer onze mini-koe met haar kalf te bewonderen.

Meer informatie: www.koeienmuseum.nl


Vrij aan het water

Heeft u vragen of wilt u direct boeken? Neem dan contact met ons op via 06-14884382 / 06-11643375 of stuur ons een email: info@vrijaanhetwater.nl.