06-14884382 of 06-11643375 info@vrijaanhetwater.nl

Sportvissen in Friesland

sportvisfriesland
Friesland is één van de mooiste visprovincies van Nederland. In dit prachtige, waterrijke gebied zijn volop mogelijkheden, kansen en prachtige visstekken. Naar schatting wordt hier jaarlijks door 100.000 mensen uit binnen- en buitenland gevist.

Vissen in Friesland kan naar hartelust in de vele meren en kanalen. Vissen is alleen toegestaan in de vrij bevaarbare wateren en met moet natuurlijk in het bezit zijn van een geldige vergunning. Het spreekt voor zich dat Friesland de natuur hoog in het vaandel heeft staan.

Met ruim 16.000 herctare aan viswater is Friesland een waar paradijs voor de sportvisser. Polderwater met een mooie snoek-, zeelt- en ruisvoorn stand is in Friesland volop aanwezig en met welke vismethode dan ook, je kan hier nog prachtige sport beleven!

Op de Friesche meren kan bij mooi weer druk zijn, toch zijn er voor de sportvisser volop rustige visstekken te vinden. Zeker in de vroege ochtend of de avonduurtjes, is het enorm genieten. De visstekken in Friesland zijn met name aantrekkelijk door witvis als brasem, kolblei en voorn. Deze vissoorten vormen dan de vangst aan de vaste hengel, winckle picker en matchhengel. Voor roofvis zijn de beste stekken veelal plaatsen vanaf de kant of in een bootje, waar knappe snoekbaarzen te vangen zijn.

Kortom, Friesland is echt een topper wanneer het op sportvissen aankomt, een sportvisser zal zich in Friesland niet gauw vervelen.

Meer informatie over vissen in Friesland vindt u op http://www.visseninfriesland.nl
Een overzicht van ALLE visstekken in Friesland vindt u op de pagina Ikvis.