06-14884382 of 06-11643375 info@vrijaanhetwater.nl

Schiermonnikoog (Schiermonnikoog) – Bezoekerscentrum Schiermonnikoog

Nationaal Park Schiermonnikoog is een onderdeel van een keten van 20 Nationale Parken die samen een beeld geven van de verscheidenheid aan natuurlijke landschappen die je in ons land aantreft.

Er wordt wetenschappelijk onderzoek gedaan, in het Bezoekerscentrum wordt informatie gegeven en er zijn volop mogelijkheden om de natuur en cultuur van het eiland te beleven. Je treft er dan ook een goed onderhouden net van wandel- en fietspaden aan, waardoor je die natuur overal optimaal kunt beleven.

Die natuur is er voor ons allemaal, vandaar dat er op Schiermonnikoog maar weinig is afgesloten. Er zijn dan ook veel manieren om het eiland te ontdekken en te genieten van die prachtige natuur.

De natuur van Schiermonnikoog is heel rijk en gevarieerd. Zo komen door het jaar heen meer dan 300 vogelsoorten op het eiland voor, groeien er vele honderden plantensoorten, waaronder negen soorten orchideeën en kun je aan het strand meer dan 100 verschillende schelpensoorten vinden.

Daarnaast zijn er talloze andere organismen die je er in hun natuurlijke omgeving kunt ontdekken.

Bewonder de bloemen in het duin, voel de wind door je haren op het strand, hoor de vogels op de kwelder, proef de zilte smaak van zeekraal en ruik de modder op het wad. Kortom: beleef Schiermonnikoog!

Meer informatie: www.np-schiermonnikoog.nl


Vrij aan het water

Heeft u vragen of wilt u direct boeken? Neem dan contact met ons op via 06-14884382 / 06-11643375 of stuur ons een email: info@vrijaanhetwater.nl.